Jeg har lagt merke til at cakepops er den nye trenden,
nest etter cupcakes.
Cakepops er jo en typisk restekake
og det passet jo bra på bakedagen min :)
Jeg fikk noen Dotskjeks til overs og fant en oppskrift hvor jeg fikk brukt dem.
(Husker desverre ikke hvor..)
OREOTRØFLER
oppskriften gir ca 30 stk
2 pakker oreokjeks ca. 300 g
100 g philadelphiaost naturell
250 g hvit kokesjokolade
Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller blender.
Kan også knuses ved å bruke en kjevle – ha da kjeksen i en lukket brødpose først, for å unngå søl.
Hold av en halv kopp med kakesmuler til pynt. Tilsett philadelphiaost litt om gangen, bruk gjerne blenderen til det også. Fortsett til du har en god blanding som kan trilles til kuler.
Sett blandingen i fryseren et kvarters tid, og lag små kuler av blandingen, ca. 2½ centimeter i diameter.
Sett kulene tilbake i fryseren et kvarter. Smelt sjokoladen.
Legg en kule på en gaffel og dypp den i den smeltede sjokoladen.
Sett kulen til tørk på en plate med bakepapir. Dryss litt kjekssmuler over før sjokoladen stivner.
Jeg tok utgangspunkt i de kjeksene jeg hadde igjen,
brukte Dots istedet for Oreo.
Knuste dem og blandet de, litt og litt, med Philadelphiaost.
Ellers fulgte jeg oppskriften over :)
CAKEPOPS
med marinerte aprikoser
(helt etter egne fantasi..)
Jeg hakket opp noen tørkede aprikoser
og lot de ligge til marinering i contreau,
jo lenger jo bedre :)
Så smuldret jeg opp et par vaniljecupcakes,
blandet inn det som var til overs av sjokoladeglasuren til Snickerkaka
og de marinerte aprikosene.
Fulgte fremgangsmåten til Oreotrøflene,
men dyppet de i mørk sjokolade istedet for hvit.
Til slutt strødde jeg på noen finhakkede, umarinerte aprikoser til pynt.
Jeg kan bare si at dette virkelig frister til gjentagelse!
Cakepopsene
smakte som små konfektbiter.
Det morsomme er at man kan lage stadig nye varianter,
bare ved å bruke fantasien, smak og behag :)
Lykke til!
Ønsker nettopp deg
en strålende helg :)
Anneliklem
<3