onsdag 29. februar 2012

OREOKAKE

Prøvde å få med alle lagene i kaken...

Det finnes sikkert like mange oppskrifter på denne kaken,
som det finnes kakebakere!
Jeg har mikset sammen to oppskrifter,
det beste fra hver.. etter min mening :)

Til bunnen trenger du:
3 eggehviter
en liten klype salt
160g sukker
0,5ts vaniljeessens (jeg brukte ekte vaniljesukker)
135g Oreokjeks (13 stk)
75g pecannøtter
Pisk eggehvitene stive sammen med en klype salt.
Tilsett sukkret litt og litt under pisking.
Pisk videre til du får en svært tykk og stiv marengs.
Vend inn vaniljeessens, grovt hakkede Oreokjeks og grovt hakkede pecannøtter.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter), med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved ca 175 grader i ca 35 min.
Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Sett kaken på et passende fat og sett ringen rundt kakebunnen igjen.

1. lag:
2 pk Tine kremost naturell (eller 1 pk Philadelphia 225g), romtemperert og 2,5 dl melis
Piskes sammen (gjerne med håndmixer) til blandingen er luftig og kremet
3,5dl kremfløte og 2,5 ss sukker
Piskes sammen til krem.
Vend forsiktig inn halvparten av kremen i ostebalndingen.
Smør massen over kakebunnen og strø over noen knuste Oreokjeks,
sett i kjøleskapet i 30 min.
2. lag:
1 pose Toro sjokolademousse lages etter anvisning på pakken.
Rør gjerne inn noen knuste Oreokjeks.
Smør massen over kaken og sett i kjøleskap i 1 time.
3. lag:
 Legg et lag med krem på toppen og pynt med sjokoladesaus og/eller litt ekstra kjeks.
Avkjøl enda noen timer, gjerne over natten.

Jeg byttet ut Oreokjeksene med Dotskjeks :)

Lykke til!

Anneliklem
<3

2 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Dette så godt ut :O)

Ha en fin dag, her skinner solen fra en blå himmel!
Så deilig :O)

Klem Fredrikke

Blåbærlina sa...

Den kaka så alvorlig god ut.....
Kos deg - og hils dine! :O)
Klem fra Nina