onsdag 13. mai 2009

Her kommer



oppskriften på suksessterten fra forrige innlegg (:

Bunn:
4 eggehviter - stivpiskes
150gr melis
150gr malte mandler

Bland melis og mandler forsiktig inn i eggehvitene.
Hell røren i en 22-24cm form og
stekes på 160 grader i ca 30-35 min.
La bunnen avkjøles.

Eggekrem:
4 eggeplommer
1 1/2dl fløte
120gr (2dl) melis
100gr romtemperert smør

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og melis i en liten kjele.
Varm det opp over svak varme, til kremen tykner (må ikke koke!)
Avkjøl kremen og rør inn det myke smøret. Sett kremen kaldt.
Legg bunnen på et serveringsfat og bre kremen over.
Spar event litt av kremen til pynt.

Sjokoladeglasur:
60gr smør
1plate kokesjokolade
3 eggeplommer
3ss sukker
1ts kaffe

Smør og kokesjokolade smeltes. Eggeplommer og sukker piskes.
Blandes, avkjøles litt og fordeles over kaka.
Pynt med eggekrem og mandelflarn.


Lykke til!
Tror kanskje det kunne vært kjekt med disse saftdispenseren
fra Pottery Barn.
Værmeldingene sier at vi skal få sol og fint vær her i nord denne helgen!

Søt var de i alle fall (:
Ellers holder jeg på med bordkortene
til konfirmasjonsmiddagen,
mens jeg prøver å tenke ut hvordan jeg skal dekke bordene..

(Dette bildet har jeg funnet på nettet et sted,
men dessverre glemt å notere meg hvor jeg hentet det..
Så hvis det er ditt, må du si fra så kan jeg fjerne det!)
Jeg skal forsatt holde meg til kaffebønne-temaet,
men så vil jeg trekke inn litt blått
(i form av denim har jeg tenkt..)
Hvit underduk og hvite blomster..
Det er jo et guttebord så det må være litt tøfft!
Ja ja, jeg får gruble videre, det er nå en hel uke igjen ;)
Kom gjerne med tips og idèer
da blir jeg glad (:
Jeg kommer plutselig tilbake!
Klem fra meg Y

10 kommentarer:

janne - kathrine sa...

Hei.

Suksessterten er nok litt for avansert for meg - men er dertil flinkere til å spise den ;-)

Lykke til med konfirmasjonen, jeg er sikker på at du finner på noe flott med bordet!

Ønsker deg en fortsatt fin kveld.

Den gamle stil-de svunne tider...VINTAGE sa...

Lykke til med konfirmasjon og greier...takk for hyggelig kommentar ! De saftdispenserne så digg ut altså..ååå

Gry sa...

Den suksessterta så kjempegod ut!
Da vi hadde konfirmasjon til vår gutt, kjøpe jeg en rull (5m) med stoff på Jysk, i blåfarger som jeg brukte som duk.
Det blir nok et vakkert bord, så flink som du er! Lykke til!
Klem Gry : )

rosaengler ♥ sa...

Den kaken din så herlig nydelig ut, den må prøves :D tusen takk for oppskrift..OG lykke til med konfirmasjon...

Randi sa...

Så fin og spennende blog du har. Her kan man nyte mange timer...

Konfirmasjon til gutter er alltid en større utfordring enn jenter. Kanskje fordi det er lettere å finne stasj til jenter, der er mer lov. Hos gutta skal det gjerne være litt enklere, men vi vil jo at det skal bli flott også. Vi har tatt bilde av noe bordpynt på vår butikkblog, som du jo kan ta en titt på....http://skyttelen.blogspot.com
De drikkedispenserne var kjempefine. Fant dem igjen på en nettside i USA, men har du kjøpt dem her....??Hvor??

Guttemamma sa...

Er det virkelig sant?? Trodde jeg måtte bruke milo på linskjortene jeg...har jo durance jeg! Ha en strålende feiring og feiring!! klem

tinemor sa...

Så koselig du liker den!
Vuggen koster kr 2600,. tror jeg det var.
Den er gammel og håndlaget.
Sånn får du ikke kjøpt i dag i butikken nei ;-)
Klem

Livy sa...

Heisann!
Den kaken høres perfekt ut! Så artig at vi har bakt samme kake til nasjonaldagen:-)

De saft disoenserne var skikkelig lekre - slike ønsker jeg meg!

Ønsker deg en kjempefin kveld videre!

Klem fra Livy

Linda sa...

Hei og takk for hilsen hos meg!
Artig at du ble med på konkurransen min!
Fin blogg du har!
Likte veldig godt disse artige saftdispenserne.

Klem fra Linda

Tyra sa...

Ahh, de saftdispenserne så kjempefine ut!Hadde vært hyggelig å hatt et par slike på utekjøkkenet til sommeren!!
Ha en fin dag!
Hilsen Cathrine